Egy blog horgászatról, sörökről és gasztronómiáról.

Hoplagerek harca a nagyüzemi harcmezőn

Végre adott volta jó idő így a munka ünnepén a grillezés tökéletes ürügy volt, egy laza kis sörfogyasztásra, és mivel nem tudtam dönteni, így a végén egy kis összekóstolás lett a vége a sörözésnek.

A kék sarokban a 2020 áprilisában debütált Borsodi HOPPY, a piros sarokban pedig a 2021 februárjában az áruházak polcaira ugró Sopron Óvatos Duhaj Hopláger.

Minden félreértés elkerülése végett most szeretném leszögezni, hogy ez nem egy szakmai szigorúan vett összehasonlítás szeretne lenne, sokkal inkább egy zúzós kör az ízlelőbimbók hullámvasútján, ami után elmondom, hogy én melyikre ülnék fel újra szívesebben. A komolytalanságot fokozza még az is, hogy végre bepöffentettük apósék grillsütőjét és a húsok forgatása közben az izzó szénre csöpögő zsírgőzös füsttől homályos elmével próbáltam valamiféle ízképet festeni képzeletbeli festővásznamon a fejemben. Duplazárójelben megjegyzem a kíváncsiság azért hajtott mert amikor először kóstoltam meg a Soproni versenyzőjét sajnos majdnem annyira vizesnek éreztem mint a szórakozóhelyeken csapolt legolcsóbb söröket.

A faszén még alig kezdett el izzani, de szisszenéssel kísért éles kattanás jelezte, hogy az esti üdítőm elérte az üzemi hőfokot. Betűrendbe haladva a Borsodival kezdtem, a két sör között pedig az ízlelőbimbók tisztítása céljából beiktattam egy kis birspálinkával való gyorsmosást, amit szénsavmentes vizes öblítés tett elviselhetővé, majd következett a Soproni.

Külön külön nem térnék ki a két termékre. Színben, habban szinte nincs különbség. Ha a doboz megjelenésére ki szeretnénk térni nekem a Borsodi sokkal jobban bejön. Az ízek bordélyházába betévedve sajnos elég egyoldalú volt a dolog, mert a Hoppy nálam magasan nyert. Nem mondom, hogy nagy eresztés az is, de egy nagyüzemi tételről révén szó, ami szinte minden szupermarketba elérhető igen jó teljesítmény. Nagyon reménykedtem a soproniban is, és az ízekkel ott se lenne gond, de sajnos nagyon a háttérbe szorulnak, így kicsit olyan érzésem volt, mint amikor a fröccsbe nem tesznek elég bort. Mindezek mellet, ha valami másra vágyunk akkor érdemes a kosarunkba tenni.

 

Ajánlott bejegyzések

A sós porter

Szerintem nagyjából két éve volt az első alkalom, amikor ezzel az ízzel találkoztam úgy egyáltalán,

Read More

Hegedüs Sándor

okleveles vegyész

Szabadidőmben a horgászat megszállottja, kis- és nagyüzemi sörök kedvelője és a gasztronómia lelkes felfedezője vagyok. Amennyiben a fentiek közül egyik téma is érdekel, jó helyen jársz. Jó olvasást kívánok!

Hegedüs Sándor

Hol vásárolok

Racer Horgász Szaküzlet

Miskolc, Csabavezér út 43.

Max Fishing Horgászbolt

Hajdúböszörmény, Hajdúkerület utca 2.